Assertief worden – een essentiële vaardigheid voor effectieve communicatie

Assertief worden – een essentiële vaardigheid voor effectieve communicatie

Wat is assertiviteit? Deze vraag kan in je opkomen als je een persoon bent die worstelt met hun zelfvertrouwen. Wat is assertiviteit precies? Simpel gezegd, assertiviteit is het vermogen om zelfverzekerd en zelfverzekerd te zijn zonder overdreven agressief te zijn. In de wereld van psychotherapie en psychologie is het een nuttige vaardigheid en een manier van interactie.

Wat is assertiviteit

Als ik het over assertiviteit heb, definieer ik de bereidheid om risico's te nemen en uit te dagen wat anderen denken, voelen of doen. Bovendien gaat het over het vermogen om open te zijn en bereid te zijn om een andere manier van denken te accepteren dan degene die je al gebruikte bekijk hier. U kunt zich afvragen, hoe u assertief kunt worden, wanneer iemand tegen u praat en ze plotseling proberen van onderwerp te veranderen door spraakzamer te worden of te eisen dat u met hem omgaat. Je moet begrijpen dat ze een agressieve reactie gebruiken en dat het niet om jou gaat. Het gaat over controle uitoefenen.

Dit brengt me dus bij het volgende punt met betrekking tot assertiviteit: het gaat niet om opdringerig, controlerend of agressief zijn. In plaats daarvan gaat het om het leren en gebruiken van uw vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd te communiceren, uit te dagen en de acties te ondernemen die nodig zijn om die acties te kunnen ondernemen. Als je merkt dat iemand anders agressief op jou reageert, erken dan gewoon zijn gedrag en verander van onderwerp in plaats van hem uit zijn gedrag te praten. Als je dit met succes kunt doen, kun je assertiviteit op een positieve manier gebruiken. U zult niet alleen meer zelfvertrouwen hebben, maar u zult ook gemakkelijker met anderen kunnen communiceren en een positieve manier vinden om met hen om te gaan.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/